Pagina's

23 augustus 2014

De eerste keer naar de kapper!

Gisteren was het zover, de eerste knipbeurt van Nim! De kleine man had wel heel erg lang haar gekregen, het hing in zijn oogjes en hij had af en toe een flink zweethoofdje. Te sneu voor zo'n klein mannetje vonden wij, hoe mooi we zijn haren ook vonden er moest echt een stukje af voor zijn eigen gemak.

Om 13.00 hadden we een afspraak gemaakt bij een kapsalon Ginius in Rotterdam Noord. Na alle reviews te hebben gelezen op hun website leek mij dit DE kapsalon om heen te gaan met de kleine druktemaker.
Eenmaal daar aangekomen waren we de enige binnen en ging meteen de tv aan en kreeg hij de ruimte om de boel even in zich op te nemen, hij was meteen op zijn gemak want hij danste met z'n kleine bips op en neer op een muziekje van de tv :). Toen was het tijd om in een coole auto stoel te gaan zitten en een knipschort om te krijgen, oei dat was eventjes iets minder maar de tv was plots weer in beeld dus was hij al weer afgeleid.

Na wat geknip besloot hij dat het staan chiller was om geknipt te worden dus daar stond hij dan, een doosje rozijnen in de ene hand, een kapster aan zijn haar, mama aan de andere hand en papa liep als een gek foto's te schieten ;). Uiteindelijk ging het allemaal dus prima en gaat hij nu met een kortere coupe door het leven, zijn lieve krullen zijn er gelukkig nog een beetje maar het is wel enorm wennen want hij ziet er meteen een stuk ouder en wijzer uit. Dag baby Nim, hallo kleine zelfstandige dreumes!

We hebben hem de rest van de dag maar een beetje aan zitten gapen en door zijn haren zitten friemelen, het is voor ons vast en zeker meer wennen dan voor de kleine boef zelf!
Ik ben in ieder geval blij dat we een leuke kapper in de buurt hebben gevonden die het geduld met kleintjes heeft.

Natuurlijk nog een voor en na foto!

Vond jij de eerste keer kapper met je kindje ook zo spannend?

5 opmerkingen:

  1. Mooi koppie heeft hij zo hoor. De eerste keer kapper is zeker spannend. Bij onze dochter uitgesteld tot ze een jaar was en doen het nu op haar verjaardag. Onze zoon toen ook alvast laten knippen. Groeide iets te snel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nim lijkt inderdaad een stuk wijzer/ouder, maar wat staat het 'm goed! Noah ging met 9 maanden voor het eerst naar de kapper, maar ik vond het wel een leuke ervaring gelukkig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig mannetje heb je toch! Heerlijk momentje zo eerste keer kapper!

    BeantwoordenVerwijderen